Sel nädalal saab tasuta karjäärinõu

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: logo

Alanud nädalal saavad täiskasvanud Pärnu õppenõustamiskeskuses tasuta karjäärinõustamist, laupäeval on aga õppenõustamiskeskuses lahtiste uste päev.

24.–28. märtsini toimuval teemanädalal ”Terve karjäär” on tähelepanu karjääril tema terviklikkuses: tööelu, vaba aja, pere, hariduse ja tervise kooskõlas. Ettevõtmise ühe korraldaja Monika Lehtmetsa ütlust mööda on teemanädal mõeldud töötavatele, tööturgu sisenevatele või kannapööret planeerivatele, aga samuti pensioniplaane tegevatele inimestele.

Õppenõustamiskeskuse lahtiste uste päeval, 29. märtsil saavad täiskasvanud teha karjääriteste, mis annavad ülevaate tööalastest eelistustest ja isiksuse omadustest. Avatud on karjääriinfotuba. Seal leiab palju infot õppimisvõimaluste kohta ja näidised tööle kandideerimiseks vajalikest dokumentidest. Tutvustatakse portaale, kus on teavet õppimis- ja töötamisvõimaluste kohta.

Viies vestlusringis käsitletakse turvalist internetis käitumist, toitumishäireid, meelemürke, pere rolli lapse ja noore arengu toetajana ning ajaplaneerimist. Vestlusringe juhivad õppenõustamiskeskuse psühholoogid, koolisotsiaaltöötajad ja karjäärispetsialistid.

Töötubade teemad on „Kuus mõttemütsi, mis aitavad meil juhtida oma mõtteid“ ja „Eneseabi“.

Näituse „Nutikad mängud lapse arengu ja õppimise toetamiseks“ abil saab selgemaks, millised lauamängud sobivad lapse käelise tegevuse, lugemise eeloskuste või taju, mälu ja mõtlemise arendamiseks.

Keskuse spetsialistidelt võib küsida lugemissoovitusigi.

Testide tegemiseks ja vestlusringides ning töötubades kaasalöömiseks on vaja end enne kirja panna. Täpsema info leiab keskuse kodulehelt.

Teemanädalala ”Terve karjäär” algatas Eesti karjäärinõustajate ühing ja seda korraldatakse igal aastal koos SA Innove ja Eesti töötukassaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles