Peeter Raidla: Uus koalitsioon on juba eos agoonias

Peeter Raidla
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Raidla.
Peeter Raidla. Foto: PP

Kavandatava valitsusreformiga on uus koalitsioon end juba eos agooniasse määranud. Kahe ministeeriumi poolitamisega ei ole endale aru antud, et uued struktuurid hakkavad dubleerima aastatega sisse töötanud avalik-õiguslike institutsioonide ja riigile kuuluvate ettevõtete tegevust.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium jaguneb kava kohaselt majandus- ja taristuministeeriumiks ning väliskaubandus- ja ettevõtlusministeeriumiks.

Majandus- ja taristuministeeriumi tegevusaladeks kujunevad transport, siseturg, energeetika ja side. Ilmselt teavad kõik riigi ainu- või enamusosalusel tegutsevaid ettevõtteid alates Tallinna Sadamast ja lõpetades Eesti Postiga. Nende kõigi eesotsas seisab professionaalne meeskond ja riigipoolne kontroll käib nõukogu kaudu. Peale selle tegutsevad agaralt ametid. Kui kõige selle taustal küsida, milliseks kujuneb uue ministeeriumi roll, ei oska mina küll vastust pakkuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles