Naisühendused loovad riigi juubeliks ajasilda

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Kas on nagu meie vanaema?” näivad uurivat Julide Joosti pojatütred Malle Port (keskel paremal) ja tema õde Sirje Rohtaru.
“Kas on nagu meie vanaema?” näivad uurivat Julide Joosti pojatütred Malle Port (keskel paremal) ja tema õde Sirje Rohtaru. Foto: Urmas Luik

Esimene kaar Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks loodavale ajasillale pandi Pärnu raekojas Julide Joosti portree avamisega, üritusel osalesid tema pojatütred Malle Port ja Sirje Rohtaru.

Pärnu linnavolikogu sõjaeelse kahe koosseisu liikmest Julide Joostist rääkides selgitas MTÜ Kodanikujulgus esimees Astrid Hindriks ajasilla ehitamise mõtet. Ta tuletas meelde naisühenduste võtmeisikute koosistumist kaks kevadet tagasi, mil võeti eesmärgiks tegusate, ajalukku jälje jätnud naiste nähtavale toomine Pärnu avalikus ruumis.

Vändra naisselts on koostanud esimese naisteajakirja Linda toimetaja Lilly Suburgi eluloo ja mõtted käivad temast skulptuuri valmistamise poole. Ettevõtlike naiste ühendus, BPW Pärnu klubi tegeleb esimese naislenduri Elvy Kalepi tegevuse jäädvustamisega. Zonta klubi võiks võtta eesmärgiks Pärnus elanud kirjaniku Elisabeth Aspe jäädvustamise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles