Juhtkiri: Uued ja vanad tuuled

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Nädala alguses sai Taavi Rõivas riigikogult volitused uue valitsuskabineti moodustamiseks ja nüüdseks on selgunud, kes Reformierakonnast ja sotsidest hakkavad vahepeal juurde tekkinud ministrikohti täitma. Üsna oodatult plaanivad valitsuses jätkata reformierakondlased, kes oma ameti nii-öelda juba käe sisse saanud.

See, et rahandusministrina on jätkamas Jürgen Ligi, välisministrina Urmas Paet, keskkonnaministrina Keit Pentus-Rosimannus ja kultuuriministrina Urve Tiidus, on pigem hea kui halb. Järjepidevus säilib ja kestab kõigi eelduste kohaselt järgmiste valimisteni. Nende kätte jäävad valdkonnad, eriti rahandus ja välispoliitika, ei lähe uutele tegijatele, kes peaksid end esmalt asjaga kurssi viima.

Arvestades uue võimuliidu võtmelubadusi, mis hõlmavad tulumaksu langetamist 20 protsendile, tulumaksuvaba miinimumi tõstmist 154 eurole ja töötuskindlustuse vähenemist 0,6 protsendi võrra, peale selle lastetoetuste tõus, ongi vaja juhtiva partneri söakat tööd riigieelarve tasakaalus hoidmise nimel. Oleks ebaõiglane, kui see kohustus ja au langeks kellelegi teisele kui Ligi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles