Alustage suveajaga harjutamist

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benu apteegi proviisor Margot Lehari soovitab organismi uuel kellaajal magama minekuga harjutamisel kasutada melatoniini, mida võiks võtta umbes kolm päeva ühel kindlal kellaajal ja siis kohe voodisse minna.
Benu apteegi proviisor Margot Lehari soovitab organismi uuel kellaajal magama minekuga harjutamisel kasutada melatoniini, mida võiks võtta umbes kolm päeva ühel kindlal kellaajal ja siis kohe voodisse minna. Foto: Urmas Luik

Just täna-homme on õige aeg alustada muudatustega, et pärast suveajale üle minekut nädalavahetusel ei oleks uuel nädalal töökohad ja klassiruumid hommikuti täis haigutavaid nägusid.

Vastu pühapäeva keerame kellaosutid tunni võrra ette ja valges ärkamise asemel tuleb paljudel seda taas hämaras teha. Noored ja terved elavad tund aega varasema tõusmise üsna kergelt üle, kuid väga paljud üle 40aastased, pisikesed lapsed ja krooniliste haiguste põdejad on siiski nädala või isegi kaks hommikuti tavapärasemast unisemad.

Selge on, et kui minna pühapäeva õhtul kella järgi tavapärasel ajal voodisse, ei tule uni sisseharjunud ajast varem. Nii ongi mõistlik juba mõni päev enne harjutada oma peret tasapisi õige pisut varem voodisse minema ja jätta sel nädalavahetusel vähemalt lastel õhtul kaua üleval olemine ära.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles