Naastrehve võib kasutada aprilli lõpuni

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naastrehve võib tänavu kevadel kasutada aprilli lõpuni.
Naastrehve võib tänavu kevadel kasutada aprilli lõpuni. Foto: Ants Liigus

Talverehvide kohustuslik kasutusaeg on küll möödas, kuid vaatamata saabunud kevadele võib temperatuur õhtu- ja hommikutundidel langeda miinuspoolele ja põhjustada libeduse teket. Seetõttu võib naastrehvidega veel edasi sõita.

Maanteeameti liikluseksperdi Villu Vane sõnutsi eraldi korraldust rehvide vahetuseks keegi ei anna ja rehvide vahetamise otsuse teeb iga juht ise oma igapäevase teekonna põhjal.

„Libeduse oht püsib veel mõnda aega, prognooside kohaselt võib öösel külmetada veel aprilli keskelgi, ja neil, kes igal ajal ja iga ilmaga sõitma peavad, ei tasuks rehvivahetusega kiirustada,“ selgitas Vane.

Vastavalt majandus- ja kommunikatsiooniministri määrusele võib naastrehve sõidukil kasutada alates 15. oktoobrist 31. märtsini. Erandina võib talviste tee- ja ilmastikuolude esinemise korral naastrehve kasutada 1. oktoobrist 30. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles