Maist ei võeta ettevõtete juhatuse liikmeid töötuna arvele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa.
Töötukassa. Foto: Urmas Luik

Riigikogu võttis eile vastu tööturuteenuste ja -toetuste seaduse ning töötuskindlustuse seaduse muutmise seaduse, mille kohaselt ei ole alates 1. maist ettevõtete juhatuse liikmetel, isegi kui nad selle eest tulu ei saa, enam võimalik ennast töötuks registreerida.

Varem on seda seadust teravalt kritiseerinud Eesti väike- ja keskmiste ettevõtjate assotsiatsioon (EVEA), mille hinnangul annab töö kaotanud isiku, kes samal ajal on juhatuse liige, ilmajätmine töötu staatusega kaasnevast kaitsest väga vale signaali ettevõtluskeskkonnale ja pärsib eriti just väikeettevõtlust.

Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Margus Tsahkna ütles BNSile, et tööturuteenuste ja -toetuste seaduse ning töötuskindlustuse seaduse muutmise seaduse eelnõu eesmärk on korrastada töötu abirahaga seonduvat ning EVEA kriitika tuleneb erinevatest eeldustest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles