Skulptor Rait Pärg vormis seast kohvri

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skulptor Rait Pärg paigladas Pärnu keskraamatukogu ette seaskulptuuri.
Skulptor Rait Pärg paigladas Pärnu keskraamatukogu ette seaskulptuuri. Foto: Ants Liigus

Täna paigaldas skulptor Rait Pärg Pärnu keskraamatukogu ette seaskulptuuri, mis jääb linna ilmestama nii kauaks, kui ilmastikule vastu peab.

Kohvrisangaga kärssnina sisu valmistas Pärg penoplastist, kattes selle seguga, mis kuju pinnal tugevaks kivistus. Töö võttis aega veidi üle nädala. Esimese hooga ei saanud vastne skulptuur veel päris valmis, sest roosakas toonis sea küljel asuvas õnaruses leiavad koha kohvrite siluetid.

Miks siga? Pärg sõnas, et seda võib võrrelda küsimusega “mida see koer tähendab?” Andrei Tarkovskile, kelle filmi “Stalker” ühes stseenis peni kaadris jookseb. “Koer tähendab koera", vastas Tarkovski. Miks siga? Aga miks mitte siga ja hansasüsteemis on siga väga oluline produkt olnud – ikka kasutati seanahka ja sealiha,” rääkis Pärg.

Kohversiga leidis raamatukogu ees paiga seoses näitusega “Hansa reisikohver”, mille korraldaja, Pärnu linnagalerii juhataja Alar Raudoja ütles, et kaheksast erinevast riigist pärit kunstnikud lahendasid kohvri teemat väga erinevalt, alates tavalistest reisitarvetest videoinstallatsioonide ja Pärja seani välja. Näitus “Hansa reisikohver” avatakse Pärnu keskraamatukogus 24. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles