Näitused väärtustavad ajalugu

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjade säilitamine seostus juuditar Salale ellujäämisega, need tähendasid inimesi, keda ta armastas ja kes tema tagasitulekut ootasid.
Kirjade säilitamine seostus juuditar Salale ellujäämisega, need tähendasid inimesi, keda ta armastas ja kes tema tagasitulekut ootasid. Foto: Urmas Luik

Pärnu muuseumi uued näitused viivad kumbki omal moel minevikku: üks kirjeldab noore juuditari elu sõja ajal natsi töölaagrites ja teine annab ülevaate 20. sajandi Eesti arhitektuurist.

Näituse “100 sammu läbi 20. sajandi Eesti arhitektuuri” koostajate sõnade järgi on 20. sajand arhitektuuriliselt põnev, sest tehnoloogilised ja ühiskondlikud protsessid muutsid elukeskkonda radikaalselt, tuues kaasa arvukalt uusi hoonetüüpe, ehitusmaterjale ja tehnoloogiaid.

Sajandi alguses valitses Eestis suuresti agraarühiskond ja maal domineerisid traditsioonilised eluviisid. Radikaalsed muutused tõi kaasa nõukogude ideoloogia, mille kohaselt tuli likvideerida erinevused linna ja maa vahel, ning algas suur industrialiseerimine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles