Pärnu õpilased olid ajaloos väga edukad

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seppo Zetterberg, "Eesti ajalugu".
Seppo Zetterberg, "Eesti ajalugu". Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Üleriigilisel ajaloo-olümpiaadil säras Pärnu Koidula gümnaasiumi üheteistkümnenda klassi õpilane Petra Prints, kes võitis esikoha, kogudes sajast punktist 98,5. See polnud Printsil esimene kord Eesti parim olla, kaks aastat tagasi võitis ta samuti üleriigilise ajaloo-olümpiaadi.

Tänavu näitas Prints gümnaasiumiosas suurepäraseid teadmisi teemal „Maailma ajalugu – teadus ja tehnika 19. sajandil“. Samal teemal sai seitsmenda koha Helo Liis Soodla Sütevaka humanitaargümnaasiumist ja kümnenda koha Andrei Ivanov Koidulast.

Koidula kooli üheteistkümnendik Elis Pill tõi Pärnusse samuti olümpiaadi esikoha, tema teema oli „20. sajand – maailm 1991–2011“. Seitsmendaks võistles end Kaido Käär Sütevakast.

Eesti 20. sajandi alguse ajaloos ja esimese maailmasõja tundmises oli paremuselt riigi teine Kristjan Kers Koidula gümnaasiumist. Indrek Saar Sütevakast võttis kuuenda, Silver Sepp Koidulast seitsmenda ja Helen Maria Raadik Sütevakast üheksanda koha.

9. klasside arvestuses tõi Sütevaka õpilane Markus Tõnutare Pärnusse kaheksanda koha.

Koidula kooli õpilastele õpetab ajalugu Madis Somelar ja Sütevaka humanitaargümnaasiumi õppuritele Epp Pavelts.  

„Üleriigilisele olümpiaadile kutsutud pea 120 õpilase hulgas oli Pärnu koolide õpilasi 19, seega kuuendik võistelnuist. Meie õpilased tegid linnale suurt au,“ ütles Somelar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles