Krimmi kriis andis NATO uuele juhile Jens Stoltenbergile tiivad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra endine peaminister Jens Stoltenberg (vasakul) ja praegune peaminister Erna Solberg ajakirjanike ees Oslos pärast Stoltenbergi valimist NATO uueks peasekretäriks. Stoltenberg asub ametisse 1. oktoobrist 2014.
Norra endine peaminister Jens Stoltenberg (vasakul) ja praegune peaminister Erna Solberg ajakirjanike ees Oslos pärast Stoltenbergi valimist NATO uueks peasekretäriks. Stoltenberg asub ametisse 1. oktoobrist 2014. Foto: Reuters

NATO valis läinud reedel järgmiseks peasekretäriks norralase Jens Stoltenbergi. Alliansi praeguse tsiviiljuhi taanlase Anders Fogh Rasmusseni ametiaeg lõpeb 30. septembril.

Rootsi ajakirjanduse arvates võisid Krimmi sündmused mängida oma osa, et uue peasekretäri valik langes Stoltenbergile. Ikkagi endine peaminister ühest NATO liikmesriigist, millel on ühine piir Venemaaga.

Stoltenbergi kandidatuuri poolt olid Barack Obama, Angela Merkel, Francois Hollande ja David Cameron.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles