Vändras toimus õpilaste filmifestival

, Vändra gümnaasiumi huvijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parima kaameratöö ja reklaami auhinna sai Birgit Käsper filmiga "1929" ja reklaamiga, mis tutvustas Rapla ühisgümnaasiumi moe-show'd.
Parima kaameratöö ja reklaami auhinna sai Birgit Käsper filmiga "1929" ja reklaamiga, mis tutvustas Rapla ühisgümnaasiumi moe-show'd. Foto: Eli Sukles

Vändra gümnaasiumi õpilasesindus JATS korraldas juba viiendat korda filmifestivali.

Igal aastal on festival üles ehitatud mõnele teemale, mille kaudu fimid vaatajate ette tuuakse. Seekordne teema oli zombid, kellest vabanemiseks kaks zombikütti (Kertu Purkart ja Sander Sõmer) õppefilmi otsisid. Filmid vaheldusid meeleoluka tantsulavastusega. Lavastuse autor Andri Küüts.

Festivalile oli saabunud kõigi aegade rekord arv filme – 15. Oma filmi saatsid festivalile  Häädemeeste keskkool, Sindi gümnaasium, Rapla ühisgümnaasium, Viljandi gümnaasium ja Vändra gümnaasium.

Auhindu jagati viies kategoorias. Žürii valis parimaks filmiks Sindi gümnaasiumi õpilase Mari-Liis Pärna teose „Ise“. Parima kaameratöö ja reklaami auhinna sai  Birgit Käsper  filmiga „1929“ ja reklaamiga, mis tutvustas Rapla ühisgümnaasiumi moe-show'd. Parima näitlejatöö auhinna sai Inga Tarto filmist „Estoloog“. Filmi autor Birgit Käsper (Rapla ühisgümnaasium).

Publiku lemmiku tiitel jäi Vändrasse. Film „Oli, on ja jääb“ võitis publiku südame oma siira ja pisut melanhoolse looga kahest kodutust noormehest. Filmi autorid on Rauno Feldman ja Mart-Hannes Reinfeldt.

Õpilasesindus JATS lubas korraldada filmifestivali järgmiselgi aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles