Tootsi koolis möödus päev naljajuttude saatel

, Tootsi kooli noorsootöötaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naljapäeval kandsid Tootsi kooli õpilased koos külla tulnud Pärnumaa koolidega ette naljajutte ja -luuletusi.
Naljapäeval kandsid Tootsi kooli õpilased koos külla tulnud Pärnumaa koolidega ette naljajutte ja -luuletusi. Foto: Erakogu

Tootsi kool kutsus naljapäeval külla teised Pärnumaa koolid, et iga kooli õpilased esitaksid Eesti naljajuttude ja -salmide kuldraamatust jutu või salmi.

Ürituse avasid Tootsi kooli õpilasesinduse ja noorteühing Eesti 4H klubi Kärmed Tootsikad liikmed Jaanus Vaiksoo luuletusega „Onu Heino luges lehte“.

Korraldajad Katrin Klemmer ja Ott Ottis tutvustasid žüriid, kuhu kuulusid kooli vilistlane Elina Suni, valla luuletaja ja pillimees Alari Janson ja noorteühingu Eesti 4H noorteaktiivi juht Heleri All.

Seltskonnatantsuringi laste naljatants vaadatud, asusid esimesena võistlema Häädemeeste poisid. Ivo Lainela, Simo Õitspuu ja Maario Lemmik esitasid Leida Tigase jutu „Silgud“. Poisse juhendas huvijuht Gerda Jaanus.

Järgmisena oli kord Pärnjõe kooli käes. Mairold Kalda kandis ette Contra luuletuse „Ranitsakandja“, Mairi Dubik Erika Esopi  „Must kohv“ ning Ethel-Brigita Tigane Hando Runneli loo „Matemaatika“. Esinejaid õpetas Kalli Rõõmusaare.

Tori kooli õpetaja Anne Borkvel oli valmistanud Henno Käo raamatust „Noorpagana lood“ ette kolm etteastet. Marek Lilleväli astus lavale looga „Noorpagan ja tondid“, Aaron Saar palaga „Noorpagan luuletab ja Noorpagan ei luuleta“ ning Marwin Joseph Virkus oli valinud „Vanapagana sarved“.

Viimasena asusid nalja tegema Tootsi kooli noored Inga Raudsepa juhendamisel. Taas või kuulda Contra luuletust „Ranitsakandja“, seekord Harlis Alli esituses, Leida Tigase loo „Silgud“ serveeris publikule Carmel Raudsepp ja Kerttu Kolga kostitas kuulajaid Heiki Vilepi luuletusega „Autoga maale“.

Samal ajal kui žürii läks otsust tegema, valis publik oma lemmiku. Jälgiti naljapäeva slaidiprogrammi ja vaadati saalis kooli vilistlase Liis Tindi maale.

Enne veel, kui hõigati välja parimad, esitas Alari Janson oma naljalaulu skautidest. Tore oli, et kõik said kaasa laulda.

Ja siis alustati parimate tänamisega. Parima tüdrukpulgakommi eripreemia sai Ethel-Brigita Tigane, parima poisspulgakommi eripreemia Marwin Joseph Virkus. Eripreemia hea lavastuse eest teenisid Häädemeeste poisid. Väljapaistva esituse eest kuulusid eripreemiad veel Carmel Raudsepale ja Mairold Kaldale.

Esikoht naljaluuletuse esitamises anti Kerttu Kolgale. Naljajutu vestmise esikoha sai Aaron Saar, kes oli ühtlasi rahva lemmik. Esimeste kohtade omanikud said kingituseks Endla teatri kinkekaardid ja koolid viisid ürituselt kaasa Tootsi turbamuuseumi väikse kingituse.

Naljapäev lõppes noorteühingu Eesti 4H Pärnumaa piirkonna aastapäeva tähistamisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles