Raeküla lasteaed hoiab perepäeva tava

, Raeküla lasteaia vanemõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla lasteaed kandis perepäeval ette muusikalise lavastuse.
Raeküla lasteaed kandis perepäeval ette muusikalise lavastuse. Foto: Erakogu

Raeküla lasteaia perel tekkis kümme aastat tagasi mõte korraldada lastele ja peredele ühiseks koosviibimiseks tore üritus – perepäev.

Mõtte algatas kauaaegne Raeküla lasteaia juhataja Tiiu-Anne Jänes. 2003. aastal saigi alguse kena tava pidada igal kevadel oma lasteaia perepäeva. Meie perepäevad on toimunud tänu Raeküla lasteaia töötajate, lastevanemate ja Raeküla Vanakooli keskuse koostööle.

Esimesel korral toimus folklooriteemaline pidu, mis oli mõeldud tähistama ühtlasi emadepäeva. 2012. aastast on perepäevad kujunenud muusikalisteks kevadpidudeks, mis on ainulaadne Pärnus.

Suurejoonelise perepäeva ettevalmistusel osaleb kogu lasteaia personal. Muusikaõpetaja otsib mänguliste lavastuste muusikalise poole ja kava koostamisel on abiks rühmade õpetajad. Kostüümide leidmisel abistavad lapsevanemad.  

Kõik meie perepäevad on lavastused. Aastate jooksul on lavastatud niisuguseid lugusid, nagu „Jussikese seitse sõpra” , “Pöial-Liisi”, “Tõrges kassipoeg”, “Naksitrallid tembutamas”, “Kaunimad lood”, “Tipp ja Täpp linde otsimas”, “Vikerkaar” ja  “Mängime tsirkust”.

Tänavu 29. märtsil läks Raeküla Vanakooli keskuses juba kümnendat korda veerema Raeküla lasteaia vahvate lugude jutupall. Mudilased lõid kaasa muusikalises lavastuses “Sassi läinud lood”, kus omavahel olid segi läinud kõik varasemate perepäevade lavastused. Etenduses osales nõid, kes “nõidus” laiali „Tare-tarekese“ muinasjutu tegelased jänese, muti, konna, siili ja kuke. Õnneks lõppes muinasjutt hästi ja iga tegelaskuju sai pärast omapärast seiklust taas oma õigesse jutukesse tagasi.

Kõik osalejad said ühe lõbusa ja meeleoluka päeva võrra rikkamaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles