Ilmus uus Pärnu kunsti aastaraamat

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valmis uus Pärnu kunsti aastaraamat, mis võtab kokku 2013. aasta kunstisündmused Pärnus.
Valmis uus Pärnu kunsti aastaraamat, mis võtab kokku 2013. aasta kunstisündmused Pärnus. Foto: Pärnu linnagalerii

Taas näeb trükivalgust järjekordne Pärnu kunsti aastaraamat, mis võtab seekord kokku 2013. aasta kunstisündmused. Uut aastaraamatut esitletakse sel laupäeval, Pärnu päeval,  Nikolai tänaval asuvas Pärnu kunstnike majas.

Pärnu kunsti aastaraamat on regulaarselt ilmunud alates 1997. aastast. Raamat kajastab eelmisel aastal toimunud tähtsamaid kunstisündmusi ja näitusi Pärnus, samuti Pärnu kunstnike tegemisi raja taga.

Ülevaate saab Läänemere kunstipargi ideest ja arhitektuurivõistlusest ning performance'i-kunstnike unenägudest „Diverse Universe“ Euroopa tuuril.

Rohke pildimaterjaliga on kajastatud uue kunsti muuseumi tipphetked, Pärnu linnagalerii näitused, Pärnu muuseumi ja Endla teatrigalerii väljapanekud. Tähelepanu all on Pärnu kunsti 2013. aasta preemia laureaadi Janno Bergmanni tegemised möödunud aastal.

„Pärnu kunst 2013“ on Pärnu Kunstikeskus MTÜ väljaanne, mille väljaandmist on toetanud Eesti kultuurkapital ja Pärnu linn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles