Jaanus Tamkivi: Uue valitsuse eesmärkidest

, riigikogu liige (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Tamkivi.
Jaanus Tamkivi. Foto: PP

Sellel aastal oli talv õige lühike. Sel ajal kui päevad looduses kiiresti valgemaks lähevad, jõudsid muutused Eesti poliitikassegi. Kevade alguse päeval kirjutati alla uus koalitsioonilepe ja nädal hiljem ongi ametis uus valitsus.

Valitsuse vahetus valimistevahelisel ajal on mõneti ebatavaline. Pole saladus, et viis aastat Eestit juhtinud Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu koostöötahe oli viimastel kuudel raugenud. See ei tähenda, et Reformierakonna nimel poleks põhjust seniseid koalitsioonipartnereid tänada. Uus valitsus on maailmavaateliselt laiema põhjaga kui senine ja vastab seega loodetavasti enam valijate ootustele.

Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna uue koalitsiooni eesmärk on tugevdada Euroopa Liidu ühist välis- ja julgeolekupoliitikat. Seisame Rail Balticu, Baltic Connectori ja LNG-terminalide rajamise eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles