Juhtkiri: Viimane mammut

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Mammutid on tagasi. Tagasi selleks, et minna edasi Euroopasse. Peame siinkohal silmas poliitmammuteid, kelle rohkus kas või ainult nelja parlamendipartei Euroopa Parlamendi liikmekandidaatide nimekirjas on silmatorkav.

Mõnigi erakond on juba alustanud kampaaniat ja mõnigi kandidaatidest on valmis hakkama või seisma kodutute kasside-koerte eest, et loomasõprade hääli endale rehitseda. Mis puutub erakondlikesse kampaaniatesse, siis Isamaa ja Res Publica Liit on avastanud Eestist ja Euroopast enneolematu korruptsiooni, millega võidelda. Küsiks äsjaselt võimuparteilt IRLilt, kes küll võis olla üks korruptsiooni ”sissetoojatest“ ja miks selline kampaania Ene Ergma ja Marko Mihkelsoni suu läbi televaataja suhteliselt külmaks jätab?

Peale poliitmammutite on nimekirjades inimesi, kelle puhul tahaks teada, kas neil on tõesti siiras soov asuda tööle Brüsselisse. Eestis on Edgar Savisaar ikkagi Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimees, talle harjumatus ja võõrkeelses Brüsselis oleks ta ainult üks enam kui 700 europarlamendiliikmest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles