Õunamahla jooge kõrrega

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui teha kolmetunniseid näksimispause, aitab see hambad heas korras hoida.
Kui teha kolmetunniseid näksimispause, aitab see hambad heas korras hoida. Foto: Urmas Luik

Uuringu järgi käis mullu hambaarsti juures alla 40 protsendi elanikest ja seda pahatihti mitte probleemide puudumise, vaid rahanappuse tõttu. Nii ei tee paha uurida, mida me ise hammaste olukorra hullemaks muutumise vältimiseks teha saame.

Hambaarstide liidu president Marek Vink on korduvalt rõhutanud, et ülilihtne oleks hambaarstid tööta jätta, selleks on vaja vaid toidukordade vahele vähemalt kolmetunnine paus jätta. Lapsed tunnevad seda reeglit suhkrukella nime all.

Suutervist edendava projekti kodulehelt kiku.hambaarst.ee leiab põhjaliku ülevaate, kuidas hambaid hoida. Muuhulgas kummutabki leht täiskasvanute seas kinnistunud arusaama, et hammaste tervise pant on hoolikas hammaste pesu. Jah, hammaste harjamine on väga oluline, kuid vaid suhkrukella põhimõtet järgides saab kasvatada suhu sellise bakterite koosluse, mis hambaid ei hävita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles