Vallikäärus läheb remonti ajalooline lootsitorn

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalooline lootsitorn aetakse uuesti sirgeks ja majaperemehed lubasid siis torni ning ülemise ringrõdu huvilistele tööpäeviti avatuks jätta.
Ajalooline lootsitorn aetakse uuesti sirgeks ja majaperemehed lubasid siis torni ning ülemise ringrõdu huvilistele tööpäeviti avatuks jätta. Foto: Ants Liigus

Tartu ülikooli Eesti mereinstituudile kuuluv Pärnu sadama ajalooline lootsitornimaja on ajapikku üsna luitunuks muutunud. Tänavu suvel peaks hakkama see tasapisi uusi värve omandama ja torniga maja saab teistsuguse kuju.

Lootsitornimajas (Kalda 1a) teeb juba kolm aastat tööd mereinstituudi kalandusteabe keskus. Keskuse juhataja Toomas Armuliku kinnitust mööda töötavad nad üsna ebamugavates oludes, kui arvestada hoone ehitustehnilist seisundit.

“Meil pole kohapealseteks koolitusteks ruumi,” sõnas Armulik. “Kui kõik hästi läheb ja leitakse ehitaja, peaks majja koolitusteks väike saal tulema.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles