Future Islands, „Singles“

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Baltimore’ist võrsunud, end Future Islandiks nimetav ansambel on uuema levimuusikamaailma mõistes natuke nagu see naljakas poiss sinu kunagisest põhikooliajast, kes kuulu järgi klassiruumi viimases pingireas enda juukseid sõi ja kulli mängimise asemel üksinda pastakaga jänkusid laua peale sodis, ent kelle vastu kogu koolil mingi vaikne respekt oli.

Peavoolumuusikas ja -meedias on Future Islandsi süntpopgrupp eelkõige tuntud kui kamp veidrikke, kes vaikselt oma asja ajavad ja vahel kogemata naelapead tabavad. Bändi neljanda kauamängiva „Singles“ puhul ei ole aga midagi, mis oleks plaadile kogemata või juhuslikult sattunud: terve plaat on läbi ja lõhki täis väikseid muusikalisi detaile ja krutskeid, mis albumi omaette meistriteoseks muudavad.

Future Islandsi uusim album ei ole kindlasti igale maitsele. Nagu ei oleks tohtinud igale maitsele olla bändi kurikuulus, märtsikuusse jääv elav esitus David Lettermani legendaarses talk-show’s. Ometi põhjustas nende singli „Seasons (Waiting on You)“ esmaesitlus kogu internetis ja muusikameedias üleüldise plahvatuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles