Politsei sekkus Pärnus noorte arveteõiendamisse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei
Politsei Foto: Kristjan Teedema

Kolmapäeva pealelõunal sai politsei infot selle kohta, et Pärnu noored planeerivad omavahelist arveteõiendamist ja mõlemad osapooled on selleks teinud sotsiaalmeedias üleskutse kogunemiseks. Politsei reageeris sündmusele täiendatud jõududega.

Noorte kogunemine algas esmalt Raeküla linnaosas, kuid väga suurel hulgal oli neid näha kesklinnaski, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht.

Politseisõidukeid ja -ametnikke nähes siiski noorte huvi mitmekümnelistes seltskondades ringi liikuda kadus. Sellele vaatamata kontrollis politsei ridamisi noorte isikuandmeid ja kui noortelt küsiti kokkusaamise põhjust, selgus, et enamikule oli see teadmata ja kuskilt kuuldud üleskutse tundus põnev.

Peamiselt oli tegu noortega, kelle vanus jäi vahemikku 13–16 aastat, kuid samuti oli vanemaid ja hulgaliselt nooremaidki uudistajaid.

Politseile teadaolevalt oli kogunemise algne põhjus see, et mõne päeva eest pildistati ühes noorte seltskonnas kedagi, kes seda ei soovinud, ja vastutasuks otsustatigi arveid klaarida. Üleskutse kaasaelajatele tehti sotsiaalvõrgustikku kasutades.

Pärnu politseijaoskonna juht Tõnu Kivis sõnas, et politseile olid paljud kogunemistes osalenud noortest nägu- või nimepidi juba tuttavad. „Sellise avaliku omakohtu organiseerimine ja selles osalemine on julm ja lubamatu tegevus. Kui selline asi veel mõne süüteo korda saatmisega lõpeb, on tagajärjed tõsised.

Mõtlematu tegu, kas siis millegi seadusevastase organiseerimine või selles kuidagi osalemine on karistatav ja jätab noore inimese minevikku oma jälje. Kui see muidu igapäevaelu ei pruugi segada, siis kunagi täiskasvanuks saades võib see nii mõnelegi saada takistuseks töökoha otsinguil või reisimisel. Siis on juba hilja mõtlematut tegu kahetseda,“ pani jaoskonna juht kõigile südamele.

Veebikonstaabel Maarja Punak mainis, et igasuguste ürituste loomine Facebookis on üsna tavaline. „Need peod ja ettevõtmised, mis võivad panna kellegi elu või tervise ohtu, on kahtlemata politsei huviorbiidis, kuna meie ülesanne on turvalise keskkonna tagamine,“ sõnab ta. Ta toob näite sellestki, et on ennast politseinikuna paarile üritusele avalikult registreerinud ja üldjuhul on piisanud sellest, et üritusel osalejaid korrale kutsuda.

Punak ei soovita mitte kellelgi, kes enda ajast ja mainest lugu peab, osaleda pealtvaatajana üritustel, mille eesmärgiks on kellelegi peksa andmine selle eest, mida tema kunagi kellelegi kolmandale isikule on teinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles