Lasteaias Kelluke toimus teatrifestival „Külas vanaisa Korneil“

, Kellukese lasteaia vanemõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kellukese lasteaias toimus teatrifestival.
Kellukese lasteaias toimus teatrifestival. Foto: Erakogu

24.–28. märtsini toimus Pärnu lasteaias Kelluke III teatrifestival. Kuna 27. märtsil on teatripäev,, on traditsiooniks saanud just märtsis teatrifestivale korraldada.

Käesoleva aasta festival sai pühendatud lastekirjanik Kornei Tšukovskile. Tema raamatutega on üles kasvanud  mitu põlvkonda. Tšukovskit oskavad  peast tsiteerida nii lapsed kui täiskasvanud.  Tema luulevormis kirja pandud muinasjutud on lõbusad ja naljakad, need aitavad lastel muutuda julgemateks, paremateks, õpetavad üksteist aitama ning puhtusest ja korrast lugu pidama.

Festivali jooksul said lapsed näidata oma teadmisi kirjanik Tšukovskist ja tema loomingust:  oskasid vastata  Aivalusa ja Fedora  küsimustele, said hakkama röövel Barmalei esitatud ülesannetega.  Festivali käigus mängiti, tantsiti, esitati stseene näidenditest, loeti luuletusi. Slaidiesitlust vaadates saadi teada sedagi, et Kornei Tšukovski kodanikunimi oli tegelikult Nikolai Korneitšukov. Samuti kandis igal hommikul üks rühm ette enda lavastatud näidendi. Kuna lastele meeldib väga näidelda ja  lavastusi vaadata, said nendest esinemistest festivalipäevade tipphetked. Näidendiga "Moidodõr"  (Pese ennast sa) esineti lausa kaks korda.  

Radužka rühm esitas enda näidendi pidžaamades, rühm Rodnitšok aga kasutas lavastuses pehmeid mänguasju. Kõige vanem rühm kandis ette nii eestlastele kui venelastele tuntud muinasjutu Kärbse-Kärdist, mis lõppes uhkete pulmamarsi helidega. Tänu lastevanemate abile said lapsed lavastustes kanda ilusaid pilkupüüdvaid  kostüüme.

Festivalinädala raames võtsime vastu külalisigi –  Vene gümnaasiumi 5.k klassi õpilased esinesid meile samuti näidendiga. Nemad esitasid  oma tõlgenduse Krõlovi valmist "Kvartett".

Eriti meeldis lastele õpetajate ja lasteaia töötajate ettekantud Tšukovski ainetel lavastatud näidend, kus oli oma koht kõigil Tšukovski tegelastel, seal mängisid rõõmsalt koos krokodill ja Kärbse-Kärt, sääsk, karu ja Fedora.

Tore, et meil on selline lastekirjanik nagu Kornei Tšukovski.

Selleks korraks on lasteaia-aasta üks tähtsamaid üritusi läbi, kuid  juba varsti hakkame otsima uusi teemasid, muinasjutte ja näidendeid, mida järgmisel aastal lastele õpetada ja  teatrifestivalil ette kanda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles