„Savoy ball“ hõljub vaimukuse lainetel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Sanderi lavastus pakub meeleoluka õhtu ja teeb tuju heaks, Madeleine’i osas särab võluv Janne Ševtšenko ja väärika Aristide’i osas Aare Saal.
Mart Sanderi lavastus pakub meeleoluka õhtu ja teeb tuju heaks, Madeleine’i osas särab võluv Janne Ševtšenko ja väärika Aristide’i osas Aare Saal. Foto: Liina Viru/Rahvusooper Estonia

Opereti „Savoy ball“ („Ball im Savoy“) esietendus toimus 23. detsembril 1932 Berliini teatris Großes Schauspielhaus. Ühtlasi jäi see operett juudi soost Ungari helilooja Pál Ábrahámi viimaseks suureks triumfiks.

Opereti ingliskeelne esietendus sai teoks Londoni Drury Lane’i teatris 8. septembril 1933. Opereti esimene filmiversioon valmis aastal 1935, režissöör oli Steve Sekely.

Nii nagu Ábrahámi varasemad tööd, saavutas „Savoy ball“ kiiresti suure populaarsuse ja operetti mängiti menukalt kõikjal Euroopas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles