Pärnu koorid kannavad kirikus ette suurteose

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eliisabeti kirik Pärnus.
Eliisabeti kirik Pärnus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Vaatamata kiirele laulupeoaastale ja osalemisele rahvusvahelisel festivalil, on kaks neidudekoori võtnud ette põneva ja töömahuka ülesande – Karl Jenkinsi suurteose „Adiemus“ ettekande Pärnus ja Viljandis.

Kontsertettekandeks ühendab oma hääled kaks Pärnu tütarlastekoori, Elise ja Pöial-Liisi. Neid saadab Pärnu muusikakooli õpetajate kammeransambel. Pärnu kontsert leiab aset sel laupäeval Eliisabeti kirikus ja Viljandi kontsert pühapäeval Jaani kirikus. Piletiraha ei küsita, kuid igaüks võib teha vaba annetuse oma võimaluste ja soovi kohaselt.

Elise dirigendi Kai-Tõe Ellermaa jutu järgi mõlkus tal juba paar aastat mõttes “Adiemus” koostöös mõne teise kooriga ette kanda. Võimalus tekkis, kui Pöial-Liisi dirigent Annely Kuningas võttis vastu pakkumise ühendada jõud ja moodustada ühiskoor suurteose ettekandeks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles