Kuurordielevandi vette lubav seadus läbis esimese lugemise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kuurordielevant. Foto on illustreeriv.
Pärnu kuurordielevant. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Riigikogus läbis esimese lugemise veeseaduse muutmise eelnõu, mida eriti ootavad pärnakad, sest see lubaks Pärnu kuurordielevandi ehk elevandikujulise liumäe taas kuivalt maalt rannavette tõsta.

Pärnu linnavalitsuse arenguteenistuse juhataja Anneli Lepa sõnul ilmnes mullu suvel linnavõimule ootamatult, et 14 000 eurot maksma läinud elevandikujulise atraktsiooni vette paigaldamisel nõuab veeseadus hoonestusloa taotlemist. Nimelt käsitleb praegune seadus liumäge kaldaga püsivalt ühendamata ehitisena, mille püstitamiseks ja avalikul veekogul koormamiseks on vaja taotleda veeseaduse kohaselt hoonestusluba.

Kui aga Pärnu linnavõim asus hoonestusluba taotlema, selgus, et riik seda siiski väljastada ei saa. Nimelt kuulub merealune maa Pärnu maavalitsusele, samal ajal on maakonnaplaneeringu koostamise menetlus veel pooleli ja seetõttu ei saagi liumäele hoonestusluba anda. "Keegi ei aja kiusu, lihtsalt seadustest tulenev olukord on selline, et praegu liumäge vette panna ei tohiks," rääkis Lepp, jäädes samas seaduse muutmist ootama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles