Toidumärgistus muutub tarbija jaoks selgemaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müügipakendil oleval toidu märgistusel tuleb edaspidi kohustusliku teabe esitamisel kasutada vähemalt 1,2millimeetrist tähemärgisuurust. Foto on illustreeriv.
Müügipakendil oleval toidu märgistusel tuleb edaspidi kohustusliku teabe esitamisel kasutada vähemalt 1,2millimeetrist tähemärgisuurust. Foto on illustreeriv. Foto: /Valgamaalane

Valitsus kiitis heaks toiduseaduse muudatused, millega paraneb toidu koostisosade märgistuse leitavus pakenditel.

"Muudatused teevad tarbijate elu lihtsamaks ja märgistuse selgemaks. Näiteks kui praegu on tekst koostisosade kohta pakendil pahatihti raskesti loetav, siis alates detsembrist on määratud minimaalne tähesuurus. Samuti tuleb hakata selgemalt tähistama allergeenide sisaldust, toidu päritolu ja alates 2016. aastast muutub kohustuslikuks toitumisalase teabe esitamine," ütles põllumajandusminister Ivari Padar pressiteates.

Kuigi suures osas jäävad nõuded samaks, sisaldab detsembris kehtima hakkav määrus mitut olulist uut nõuet. Näiteks tuleb müügipakendil kohustusliku teabe esitamisel kasutada vähemalt 1,2millimeetrist tähemärgisuurust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles