Lapitöö nõuab täpsust ja kannatlikkust

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helen Lensment töötab professionaalsete õmblejate vajadustele vastava õmblusmasinaga. Praegu on pooleli seinapilt, mis kujutab lillekorvi kaunistuseks tikitud lehtede ja putukatega.
Helen Lensment töötab professionaalsete õmblejate vajadustele vastava õmblusmasinaga. Praegu on pooleli seinapilt, mis kujutab lillekorvi kaunistuseks tikitud lehtede ja putukatega. Foto: Urmas Luik

Helen Lensment peab lapitööd mõnusaks nokitsemiseks, mille juures viib kauni tulemuseni vaid põhjalik planeerimine ja täpne teostus.

Lensment päris huvi käsitöö vastu emalt ja rätsepast vanaemalt, sest õmblusmasin vurises nende kodus pidevalt. Kuigi masina taha tüdrukut ei lubatud, oli vanaema see, kes lapselapsele nõela ja niidi pihku pistis ja õmblemist õpetas.

“Teismelisena tahtsin endale kerget jopet nagu teistel, aga vanaema õmbles mulle ainult mantleid,” meenutas Lensment. “Siis mõtlesin, et mina küll kunagi õmblema ei hakka!”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles