Lapsi rõõmustavad laevad ja nukumajad

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellel Rein Jürimäe ehitatud mängulaeval on palju liikuvaid detaile, merehädaliste jaoks ripub ahtris isegi väike päästepaat.
Sellel Rein Jürimäe ehitatud mängulaeval on palju liikuvaid detaile, merehädaliste jaoks ripub ahtris isegi väike päästepaat. Foto: Ants Liigus

Rein Jürimäe on ehitanud sadamatäie laevu, mis kunagi merel ei seila, ja külatäie maju, mida tänavatel ei näe. See-eest teevad majad ja laevad suurt rõõmu väikestele meremeestele ning nukuperedele.

Esimese nukumaja tegi Jürimäe kuusteist aastat tagasi oma kahele pojale, toona oli üks neist kahe- ja teine nelja-aastane. Poisid mängisid rõõmuga, isal aga hakkas peas idanema mõte, et poegadel võiks üks vahva piraadilaevgi olla. Nuputas terve aasta, milline laev välja võiks näha, ja nikerdas pool aastat, et ideed ellu viia.

Lõpuks sai valmis uhke mängulaev, mida poest ei leia: pea meetripikkusel purjekal on kõik detailid nagu päris laeval: mastid ja redelid, liikuv rooliratas ja tüür, avatav trümmiluuk, purjed, mida saab heisata, ja peenikesed laevaköied, mis seotud just nii nagu päris laeval. Aluse üks külg on avatud, et nukud-madrused saaksid vabalt laeva sisemuses askeldada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles