Ranitsatoetust hakatakse maksma ka Pärnus

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ranitsad. Foto on illustreeriv.
Ranitsad. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnapea Toomas Kivimägi soovis täpsustada 12. aprillil ajalehes ilmunud artiklit “Sünnitoetus aitab noori peresid paigal hoida”, kus käsitletakse Pärnumaa omavalitsustes makstavat sünni- ja ranitsatoetust.

Esiteks peab Kivimägi eksitavaks väidet, et Pärnus 400 euro sünnitoetuse saamiseks peavad mõlemad vanemad olema kahe aasta vältel Pärnu linna elanikud. “See ei ole täpne. Näide: noor pere, tulevane ema ja isa, tegid mõlemad elukoha kande Pärnusse 30. detsembril 2013. Nende laps sündis 3. jaanuaril 2014. Neil on õigus saada ja nad said sünnitoetusest esimese osa ehk 200 eurot. Selle näite puhul piisas olla linna elanike registris viis päeva ja neil tekkis õigus lapse sünnitoetusele. Oluline on siin mõistagi elukoht 1. jaanuari kuupäeva seisuga. Sünnitoetuse teise osa (100 eurot) saamiseks peavad selle näite puhul laps ja mõlemad vanemad olema linna elanike registris 1. jaanuari 2015 seisuga ning kolmanda osa (samuti 100 eurot) saamiseks 1. jaanuari 2016 seisuga,“ selgitab linnapea.

„Teiseks: oleme andnud selge sõnumi ja võtnud vastu osa otsuseid, et alates 1. septembrist 2014 makstakse ranitsatoetus ka Pärnus esimesse klassi astujatele,“ täpsustab Kivimägi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles