Saksamaa ei pelga Putinit

Aino Siebert
, Das Baltikum-Blatt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tonino Lamborghini Grupi presidenti Tonino Lamborghinit puudutaksid Euroopa sanktsioonid Venemaa vastu tuntavalt, sest grupi toodangust läheb suurem osa Venemaale.
Tonino Lamborghini Grupi presidenti Tonino Lamborghinit puudutaksid Euroopa sanktsioonid Venemaa vastu tuntavalt, sest grupi toodangust läheb suurem osa Venemaale. Foto: Aino Siebert

„Olukord Ukrainas on päev-päevalt teravnenud. Sellest tulenevalt on sõjaoht Euroopas tõusnud, sest Venemaa on nähtavasti valmis andma käsku, et tema tankid ületaksid Euroopa piirid,“ ütles Saksamaa asekantsler Sigmar Gabriel Berliinis ühel esimese maailmasõja mälestusüritusel.

Saksamaa liidukantslerit Angela Merkelit puhkuse ajal asendava Gabrieli arvates on Kreml lasknud pudelist välja vana natsionalistliku võimupoliitika vaimu. Sotsiaaldemokraadi ütlust mööda näitab Venemaa ja Ukraina konflikt selgelt, et rahu Euroopas ei ole sugugi iseenesestmõistetav.

Kuigi Venemaa president Vladimir Putin eitas esmaspäevases telefonikõnes USA kolleegi Barack Obamaga Venemaa sekkumist naaberriigi poliitikasse, ei usu sakslased enam ammu tema sõnu. Valitsuse pressiesindaja Christiane Wirtzi teatel kinnitavad paljud märgid fakti, et Ida-Ukrainas aktiivselt tegutsevad relvastatud rühmad saavad toetust Moskvast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles