Pärnu linnaruumis on üks skulptuur rohkem

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilme Kulla valmistatud kuju “Rannas” toodi hämarusest taas päevavalgele ja see seisab nüüd peaaegu sealsamas, kus ta oli üksteist aastat tagasi.
Ilme Kulla valmistatud kuju “Rannas” toodi hämarusest taas päevavalgele ja see seisab nüüd peaaegu sealsamas, kus ta oli üksteist aastat tagasi. Foto: Urmas Luik

Mõne päeva eest Pärnu SPA Tervise parklaks muudetud plekkangaarist päevavalgele ilmunud Ilme Kulla kadunuks peetud taies “Rannas” on nüüd taas Tervise peahoone ees haljastul paika pandud ja pilkudele avatud.

Skulptuur eemaldati sealtsamast kümmekond aastat tagasi sanatooriumi kolmanda korpuse ehituse käigus, kui kuju jäi torustikutöödel ette.

Märtsikuu lõpul, kui skulptoritest abielupaar Riho ja Ilme Kuld esitlesid oma ühist kunstialbumit “Kullad”, ilmnes, et Ilme Kulla taiese “Rannas” pildi all on kurb allkiri, et kuju on läinud Pärnus kaduma. Selgus, et siiski mitte. Albumis avaldatud foto järgi tunti skulptuur ära.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles