Volikogu soovib Pärnusse Rail Balticu kaubajaama

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavolikogu istungite saal.
Pärnu linnavolikogu istungite saal. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavolikogu kavatseb homme vastu võtta pöördumise valitsuse poole, milles soovitakse, et koos Rail Balticu ehitamisega tehtaks Pärnusse kaubajaam.

Briti konsultatsioonifirma AECOM tasuvusuuring näeb Pärnus peale sõitjate terminali ehitamise ette kaubajaama rajamist. Märtsis Pärnu linnavolikogu ees esinenud Rail Balticu projektijuht Indrek Sirp ütles, et Rail Balticu tasuvus on piiripealne ja seetõttu ei tasu sellele kohe Pärnu kaubajaama peatust ja Rapla sõitjate terminali rajada. Küll aga loob kiirraudtee selleks tulevikus võimaluse.

Pärnu linnavolikogu liikmed ei taha kaubajaama ehitamise edasilükkamisega leppida. “Juba esimesel projekti tutvustaval kokkusaamisel maavalitsuse saalis möödunud aastal pöörasin tähelepanu sellele, et projekti tasuvusuuringu järgi on kõige olulisem raudtee lühidus, kaubavedude teostamise võime ja alles seejärel reisijatevedu,“ kirjutas volikogu liige Viljo Vetik aprilli alguses Pärnu Postimehes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles