Sadakond koolinoort koguneb Kilingi-Nõmmele meedialaagrisse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmikaamera.
Filmikaamera. Foto: Ants Liigus

Sadakond koolinoort üle Eesti tuleb reedest pühapäevani kokku Kilingi-Nõmme, et noorte meediaklubi multimeedialaagris teha päris ajakirjandust ja õppida oma ala spetsialistidelt.

„Tänavu lihtsalt tulevad pühad teisiti, võtame munad kaasa ja koksime neid laagris,“ ütles meedialaagri korraldaja Piia Puuraid. Ta lisas, et korraldajad arutasid pikalt, kas ülestõusmispühade ajal laagri korraldamine on ikkagi mõistlik. „Lõuna-Euroopas oleks see täiesti mõeldamatu, keegi ei tule nii suurel pühal lihtsalt kodust välja. Meile endalegi üllatuseks käituvad Eesti noored aga sootuks vastupidi: registreerunuid on rohkem kui viimastel aastatel.“

Puuraid lisas, et pühad ei lähe siiski laagrisse tulnud noortest mööda ja kindlasti saab see  põnevasse ajakirjanduslikku vormigi valatud.

Laagris räägivad meediatudengid ja noored tegevajakirjanikud, kuidas teha head ja lahedat kooliraadiot ja -televisiooni, veebiajakirjandust või hoopiski uut „Pealtnägijat“, näitavad ette monteerimise põhitõed ja lõpuks panevad üheskoos kokku vägevad tele- ja raadioprogrammid.

Kohale tuleb ligemale sada noort meediahuvilist üle Eesti ja see võimaldab tutvuda, üheskoos lõbusalt aega veeta ja ideid vahetada.

Nii nagu traditsiooniks saanud, väisavad laagrit kuulsad külalised. Tänavu on palett eriti kirju. Kohale on lubanud tulla meile iga argipäeva hommikul rõõmsalt kohvitassi tagant vastu vaatav Urmas Vaino, Pärnumaa kuulsaim tele- ja raadioajakirjanik Ester Vilgats ning ajakirjandusest põgenev Anvar Samost.

Noorte meediaklubi tegutseb 2000. aastast, selle missioon on anda noortele alusteadmised koolimeedia tegemisest, süstida neile tegutsemisindu ja pakkuda kokkusaamiste korras mõtete ja kogemuste vahetamise keskkonda.

Noorte meediaklubi korraldab igal aastal kaks meedialaagrit ja ühe koolimeedia võistluse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles