Pärnu lennurada läheb maikuus remonti

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu lennuvälja lagunev lennurada läheb maikuus remonti.
Pärnu lennuvälja lagunev lennurada läheb maikuus remonti. Foto: Ants Liigus

Pärnu lennuväljal algavad maikuus remonditööd, mis peavad olema lõppenud 1. septembriks, lennuväli jääb avatuks üksnes väikelennukitele ja tšarterlende vastu võtta ei saa.

AS Tallinna Lennujaama nõukogu liikme Väino Linde sõnul arutati ettevõtte nõukogu eilsel koosolekul Pärnu lennujaama tulevikku. “Selleks, et lennujaam saaks edasi töötada, peab ta vastama lennuameti sertifikaadi nõuetele. Praeguse sertifikaadi alusel edasi töötamiseks vajaks lennuväli terves ulatuses rekonstrueerimiseks 18–20 miljonit eurot,” selgitas ta.

Linde jutu järgi välistab selle aasta veebruarist kehtima hakanud uus eurodirektiiv lennujaamade rekonstrueerimistoetused. Varasemal Euroopa Liidu rahastusperioodil tehti Euroopa Liidu toel korda Tartu, Kuressaare ja Kärdla lennuväli ning Pärnu oleks Linde kinnitusel olnud järgmine, kui reegleid poleks muudetud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles