Politsei hoiatab liigsuure sõidukiirusega kaasnevate ohtude eest

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auto sõidukiirust mõõdab Eesti politseinik..
Auto sõidukiirust mõõdab Eesti politseinik.. Foto: Liis Treimann.

Täna on kogu Eestis politsei suurema tähelepanu all juhtide sõidukiiruse valik ja meelde tuletatakse piirkiiruse ületamisega kaasnevaid ohte.

Politsei- ja piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakonna komissari Riho Tänaku sõnul on valesti valitud sõidukiirus üks liiklusõnnetuste peamiseid põhjuseid ning pühadega seotud pikemate sõitude eel on mõistlik seda meelde tuletada. „Pikemaid sõite võiks planeerida piisava ajavaruga, et hilinemisohu tõttu ei tekiks soovi lubatust kiiremini sõita. Eesti suurust arvestades ei ole siin vahemaid, mille puhul kiiruseületamine olulist võitu annaks. Mõistlik on sõita rahulikult ning jõuda kohale ennast ja teisi liiklejaid ohustamata,“ ütles ta.

Politsei pöörab täna liiklusjärelevalvet tehes rohkem tähelepanu sõidukiirusele nii asulas kui ka asulavälistel teedel.

14.-20. aprillini on sõidukiirus kogu Euroopas liikluspolitseinike suurema tähelepanu all ja politseioperatsioone korraldatakse pea kõikides Euroopa Liidu riikides.

Tänavu on liikluses hukkunud 25 inimest. Möödunud aastal samal perioodil hukkus liikluses 6 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles