Volikogu aseesimeheks valiti Hillar Talvik

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillar Talvik.
Hillar Talvik. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavolikogu valis Einar Keldri asemel uueks aseesimeheks Hillar Talviku, kelle poolt hääletas 21 rahvaesindajat.

Talvik kuulub Keskerakonda, mis on volikogu kõige suurem opositsioonifraktsioon. Teise aseesimehe kandidaadina esitati sotsiaaldemokraat Valter Parve, keda soovis aseesimehena näha kaheksa volikogu liiget.

“Kas volikogule on vaja kaht aseesimeest, ühest piisaks?” küsis volikogu liige Eino-Jüri Laarmann. Talviku jutu järgi on Laarmannil põhimõtteliselt õigus, kuid selline oli kokkulepe ja aseesimehe roll võimaldab tal valijaid paremini esindada.

Koalitsioonilepingu kohaselt pakutakse volikogu teise aseesimehe kohta Keskerakonnale. Võimulepe näeb ette sedagi, et selle aasta lõpus loobub IRLi kuuluv praegune volikogu esimees Krista Nõmm oma kohast ja volikogu esimeheks valitakse reformierakondlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles