Endine metsavaht nühib õunapuudelt koort

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Õunapuul tuleb lahtine koor maha nühkida, et parasiitidel pikka pidu ei oleks,” ütles põline metsamees Olavi Feldberg käsil oleva kevadtöö kohta.
“Õunapuul tuleb lahtine koor maha nühkida, et parasiitidel pikka pidu ei oleks,” ütles põline metsamees Olavi Feldberg käsil oleva kevadtöö kohta. Foto: Urmas Luik

Metsavahiametist vanaduspõlve pidama jäänud Olavi Feldberg askeldab eakas õunapuuaias, nühib kareda kindaga tüvelt sammalt ja lahtist koort, et parasiitidel nende varjus pikka pidu ei oleks.

“Nüüd te teete küll sääsest härja, mina olen ju üheksateistkümnenda sajandi mees,” kostab ta hakatuseks ja teeb siniliiliamuruga õues tööpausi.

Järvamaalt tuli Olavi perega üle piiri Pärnumaale Kurgjale elama 1978. aastal ja hakkas tööle Vändra metskonnas. Kurgja mail mühasid siis veel Jakobsoni ennast näinud metsad ja kohalikud hallpead pajatasid lugusid taluperemehe tütardest, kes isa pärandit hoidsid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles