Preestrirüü õmblemiseks kulus üheksa kuud

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madli Sepper näitab oma tehtud preestrirüü felooni ehk pealiskuube, selle alt paistavad aluskuub ja epitraheel, vasakul ripub puusapõll.
Madli Sepper näitab oma tehtud preestrirüü felooni ehk pealiskuube, selle alt paistavad aluskuub ja epitraheel, vasakul ripub puusapõll. Foto: Ants Liigus

Kohila õigeusu kiriku preester isa Mattias paneb pühapäeval ülestõusmispüha jumalateenistusel selga uue preestrirüü, mille valmistas Jõõpre naine Madli Sepper.

Rüü valmistamine – materjalide otsimine, tikkimismustrite kavandamine, joonistamine ja aeganõudev tikkimine, õmblemine ning viimistlemine – võttis Jõõpre lasteaias õpetajana töötaval Sepperil aega üheksa kuud.

“Kui oleksin iga päev ainult õmblustööga tegelnud, oleks kulunud ehk kaks kuud,” oletas Sepper. “Ent mulle meeldib just põhitööle vahelduseks õmmelda, kaheksa tundi õmblemist päevas hakkaks silmi väsitama.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles