Mürakarud käivad ümber karja

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu keskraamatukogu

Kolmapäeval, 23. aprillil ootatakse 1,5–4 aasta vanuseid lapsi koos vanemate ja vanavanematega Pärnu keskraamatukogu Mürakarukooli sõnu ja samme õppima. Jüripäevases mängupooltunnis lauldakse õue kevadine kari ja tehakse muudki mängimise tööd.

Koos õpetaja Katrin Hildunen-Alvelaga mõistatatakse lapilise ja villase kasukaga loomi. Laulude seest kostab muu ja mää, sekka pisut mõminat ja kirju koera müramise müdinat. Lauldes ja käemänge mängides tehakse algust kevadtöödega, aga unustada ei saa kolmapäevast meekoogitegugi.

Vanarahvas teadis, et huntidele jüripäeval taevast pilvetükke kõhutäiteks kukub. Mürakarukooli lapsed võivad aga raamatukorvist leida Juhani Püttsepa raamatu väikesest hundist, kes räägib, miks tema jopet ja kleiti ei kanna ja lasteaiapeol ei käi. Kohapeal vaadata või koju kaasa valida saab ka Jujja ja Tomas Wieslanderi Mamma Muu lugusid koos Sven Nordqvisti naljakate piltidega.

Mürakarukool on piletiprii, raamatukogumaja esimese korruse saali tasuks kaasa võtta vahetusjalatsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles