Nädal Eestis

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits/Postimees

KOOSELU SEADUS. Möödunud nädalal eelnõuna riigikogusse jõudnud seadus reguleerib soost sõltumata koos elavate paaride varasuhteid, pärimisõigust, ülalpidamiskohustust ning suhtlus- ja hooldusõigust.

Põhiseaduskomisjoni esimehe, Reformierakonda kuuluva Rait Maruste (pildil) sõnul ei pea seaduse algatajad põhjendatuks, et nüüdisaegses isikuvabadusi austavas ühiskonnas on osa inimeste igapäevaelu nende endi sügavalt isiklike valikute ja eelistuste tõttu vähem kaitstud kui teistel. Ta viitas põhiseadusele, mille järgi on igaühel õigus riigi ja seaduse kaitsele ning kõik on seaduse ees võrdsed.

Viimase rahvaloenduse andmetel on Eestis 170 000 vabalt koos elavat ehk nii-öelda vabaabielus elavat inimest. Kooseluseadus aitaks reguleerida nende õigusi, tagades kooselu registreerinud inimestele võrdse kohtlemise. See tähendab, et neile laieneks näiteks õigus teha oma elukaaslast puudutavaid meditsiinilisi otsuseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles