Võrkpallikoondise nimekiri kahanes

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpall. Foto on illustreeriv.
Võrkpall. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärast ametisse nimetamist 22 Eesti võrkpalli rahvusmeeskonna kandidaati välja valinud koondise uus peatreener Gheorghe Cretu tegi finaalseeria järel nimekirjas mõne muudatuse ja teatas need 16 meest, kes alustavad täna ettevalmistust mais toimuvaks EM-valiksarjaks.

Pärnu võrkpalliklubi mängijatest on koondislaste nimekirjas Kardo Kõresaar.

Esialgu kuulus kandidaatide nimekirja Pärnu klubi mängijatest veel Edgar Järvekülg, kes aga loobus omal soovil. Pärnust pärit mängijatest jäid esialgsest nimekirjast vigastuse tõttu välja Raimo Pajusalu ja Kristjan Õuekallas, kes lõpetas karjääri.

Koondise laagrisse kutsutud 16 mehe seas on kuus mängijat välisklubidest ja seitse värske Eesti meistri Tartu Bigbanki koosseisu kuulujat. Kahe mängijaga on esindatud Selver Tallinn.

"Enamik valikusse langenud mängijaid on varemgi koondisse kuulunud või sinna pääsemisele lähedal olnud. Kuna ettevalmistusaeg EM-valikmängudeks on lühike, peame kiiresti organiseeruma ja eksperimenteerimiseks aega ei ole," kommentreeris Cretu.

Uus peatreener vaatas aktiivselt Eesti meistrivõistluste play-off kohtumisi ja sai nende abil parema pildi mängijate hetkevormist. "Lisaks olen jälginud kõiki välisliigades mängivaid pallureid. Lõplikku nimekirja mõjutasid rohked vigastused," täpsustas Cretu.

Eesti koondise treeninglaagrisse kutsutud mängijad:

Sidemängijad: Martti Keel, Andres Toobal, Kert Toobal.

Nurgaründajad: Martti Juhkami, Kardo Kõresaar, Keith Pupart, Robert Täht, Karl Jaani.

Diagonaalründajad: Renee Teppan, Oliver Venno.

Temporündajad: Andri Aganits, Ardo Kreek, Kevin Soo, Henri Treial.

Liberod: Denis Losnikov, Rait Rikberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles