Südamenädal lasteaias Trall: sinu sammud loevad

, Tralli lasteaia vanemõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu lasteaias Trall toimunud südamenädalal tähtsustasid lapsed ja õpetajad enim aktiivset liikumist ja tervislikku toitumist.

Igal hommikul kogunes lasteaiapere saali, et virgutusvõimlemist harrastades oma keha ja vaim üles äratada. Pärast võimlemist pakkus lastele suurt huvi puuviljadest ja köögiviljadest rühmamaskottide meisterdamine. Lastele meeldis enim just see, et nad said kõiki värvilisi puu- ja köögivilju ise maitsta. Õpetajad rääkisid lastele puu- ja köögiviljade kasulikkusest ja sellest, et neis sisalduvad vitamiinid aitavad lastel kiiremini kasvada. Koos rühmaga valmisid vahvad rühmamaskotid, kes lastelt palju naerukilkeid välja meelitasid. Samuti näidati lastele saalis kokkuvõtvat videoklippi südamest.

Teisipäeval algas rühmades suur terviseteemaliste postrite meisterdamine. Lapsed said loovalt lähenedes teadmisi südame ja tervise hoidmise kohta. Iga päev pakuti lastele ise valmistatud maitsevett. Valikus olid kurgi-, sidruni-, mustsõstra-, pohla-, astelpaju- ja jõhvikavesi.

Neljapäeval toimus lasteaia õues päikesepaistel ja mõnusa muusika saatel Sookolli tervisedisko „Tants ja naer on terviseks“. Nagu nimigi ütleb, juhtis diskot Sookoll, kelle eeskujul lapsed tantsuliigutusi matkisid. Lusti ja naeru jagus nii lastele, õpetajatele kui ka remondionule, kes hoogsa muusika saatel koos lastega tantsima hakkas. Vanematele rühmadele korraldati sel päeval  spordipäevgi.

Lasteaed Trall avaldab retsepti, kuidas igaüks saab oma tervist parimal viisil hoida. Selleks on vaja värsket õhku, aktiivselt liikuda, tervislikult toituda, sirget rühti hoida, tunda pere ja sõprade toetust ning ise oma peret ja sõpru toetada. Loomulikult ka võimalikult palju naerda ja kallistada.

Nautige kevadet ja hoidke oma tervist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles