Juhtkiri: Rongiliiklus ja usaldus

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Sageli räägitakse, et lennuliiklus müüb eelkõige usaldust. See on mõnes mõttes õige, aga hiilib mööda küsimuse sisust, sest usalduse aluseks on kvintessents teenindusest, mis hõlmab hinda, mugavust, väljumis- ja sihtkohta jõudmise täpsust ja veel mitut üksikasja. Täpselt samamoodi, detaile unustamata, saab usalduse müümisest kõnelda iga ühistranspordiliigi puhul, veetagu sõitjaid lennukiga õhus, bussiga maanteel või rongiga rööbastel. Eestis reisirongiliiklust opereeriva Elroni usalduskrediit hakkab vähehaaval otsa saama.

Muidugi on Elroni reisirongide vagunid mugavamad kui varasemad ja viivad sõitjad üldkokkuvõttes Pärnust Tallinna ja vastupidi kiiremini kui mõne aasta eest, kuid samal ajal tekitati Pärnu ja Tallinna vahel sõitjatele sundümberistumine Lelles, mis ei pruugi sugugi minna ootuspäraselt. Pühapäeva õhtul ei saanud mitte kõik Pärnu poolt Tallinna suunduvad sõitjad Viljandi-Tallinna rongile ümber istuda, sest lihtsalt ei mahtunud sellele ja pidid enam kui poolteist tundi järgmise rongi väljumist ootama.

Postimehes ilmunud kirjutise järgi tuli juhtunu Elronile üllatusena, sest kasutajate arvult on see väljumine Elroni turundusjuhi Norbert Kaareste sõnul Viljandi-Tallinna suunal alles viiendal-kuuendal kohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles