Maailm muutub Krimmi tõttu külmemaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georgi lint Georgi lindiks. Kui pihta ei saa, mille vastu ollakse, kui tavapärane elurütm on segi löödud ja jalad väsinud, tuleb istuda vanale rehvile aru pidama.
Georgi lint Georgi lindiks. Kui pihta ei saa, mille vastu ollakse, kui tavapärane elurütm on segi löödud ja jalad väsinud, tuleb istuda vanale rehvile aru pidama. Foto: Reuters

Hiljuti võisid kõik, kel silmad, veenduda, et on täiesti võimalik annekteerida osa naaberriigist, ilma et midagi erilist juhtuks. Krimmi interventsiooni ettekäändeks sai vajadus kaitsta venekeelset elanikkonda.

Sellest, et Euroopa Liit on Brüsselis koostanud Vene pankurite ja ettevõtete juhtide nimekirja ja valmis külmutama nende läänes asuvad varad ning sedasama teeb USA, ei ole midagi hirmutavat Vladimir Putini plaanile annekteerida kogu Ukraina. Sellisel arvamusel on Rootsi välisminister Carl Bildt, kelle teooriat toetab Putini Vene riigiduumas peetud kõne, milles Putin lausus muuhulgas: ”Kiiev on kõikide Vene linnade ema.“

Paralleelid Natsi-Saksamaaga

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles