Pärnu linnaorkester tähistab juubelit

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maestro Jüri Alperteni (istub) jaoks on suvepealinn Pärnu saanud tänu siinsele linnaorkestrikollektiivile justkui teiseks koduks. 1998. aastal jah-sõna öeldes ei osanud ta aimata, et see koostöö nii pikaks ja soojaks kujuneb.
Maestro Jüri Alperteni (istub) jaoks on suvepealinn Pärnu saanud tänu siinsele linnaorkestrikollektiivile justkui teiseks koduks. 1998. aastal jah-sõna öeldes ei osanud ta aimata, et see koostöö nii pikaks ja soojaks kujuneb. Foto: Haide Rannakivi

Laupäeval juubelikontserdiga oma 20. hooaega lõpetava Pärnu linnaorkestriga kontserdimaja lavale astuv Jüri Alperten tunnistas, et ei osanud ise arvatagi, et see koostöö nii pikaks ja soojaks kujuneb.

Alperten on olnud Pärnu linnaorkestri peadirigent 1998. aastast ehk vaid neli aastat vähem, kui on linnaorkestril endal vanust. Kuidas algas pärnakate koostöö maestroga, kelle põhitöö on olnud rahvusooperi Estonia orkestri juhatamine ja noorte orkestrantide õpetamine, on Alpertenil siiani hästi meeles.

“Esimest korda kutsus mind Loit Lepalaan, kes oli siis linnaorkestri peadirigent, 1996. aasta aprillis koos kontserti tegema. Sattusin mõne korra edaspidigi siia, kuni mingil ajal tuli minu juurde linnaorkestri direktor Tõiv Tiits ja ütles, et orkester tahaks mind. Ja nii ma tulin,” jutustas Alperten.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles