Tammsaare lasteaias oli doonoripäev

, liikumisõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Südamenädalal anti Pärnu Tammsaare lasteaias verd ja valmistati tervislikke salateid.
Südamenädalal anti Pärnu Tammsaare lasteaias verd ja valmistati tervislikke salateid. Foto: Erakogu

Lasteaed on selline tore koht, kus tähistatakse kõiki tähtpäevi, võetakse aktiivselt osa nii ülemaailmsetest kui ka üleriigilistest teemanädalatest. Sel nädalal tähistatakse 22. üle-eestilist südamenädalat.

Kui Pärnu Tammsaare lasteaia kõige pisemad mudilased uurisid lähemalt, millist toitu meie süda armastab, ja rääkisid liikumise vajalikkusest, siis suuremad tutvusid juba stetoskoobiga ning uurisid pildiraamatust lähemalt, milline süda välja näeb. Arutleti ka tunnete üle, mis südames.

Tore sündmus oli tervislike salatite degusteerimise õhtu. Kõik rühmad valmistasid salateid ja emmed-issid said neid proovida. Tervise lõhna oli kogu majas tunda.

Tervist edendava lasteaiana mõtlesime meeskonnaga, kuidas lapsevanemateski terviseteadlikku suhtumist süvendada. Nii sündis idee korraldada lasteaias doonoripäev. Paljud asjad meie ümber lihtsalt on ja me ei mõtle sellele, kuidas nad tekivad. Üha rohkem saab tuult tiibadesse heategevus. Vere loovutamine on heategevus, mida saavad teha kõik. Mina võin olla üks nende hulgast.

Koostöös SA Pärnu Haigla veretalitusega lõimegi lasteaias võimaluse doonorluseks. Rõõm oli tõdeda, et osavõtjaid oli oodatust rohkem nii personali kui ka lastevanemate hulgas. Lapsed tundsid oma isside-emmede üle silmanähtavalt uhkust. See oli tore eeskuju. Aitäh kõigile kohaletulnutele!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles