Talumuuseum tähistab Kurgja-Linnutaja talu juubelit konverentsiga

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carl Robert Jakobsoni talumuuseum Kurgjal.
Carl Robert Jakobsoni talumuuseum Kurgjal. Foto: Urmas Luik

Pärnumaal Kurgjal asuv Carl Robert Jakobsoni talumuuseum tähistab täna Kurgja-Linnutaja talu 140. aastapäeva konverentsiga.

„Konverents keskendub Kurgja-Linnutaja talu 140aastasele ajaloole ja Carl Robert Jakobsoni mitmekülgsele pärandile,“ ütles talumuuseumi direktor Monika Jõemaa. Jakobson ostis Kurgjale talu 1874. aastal.

Konverents on Kurgja-Linnutaja talu 140. aastapäeva tähistamise avaüritus. Järgnevad Eesti ohustatud loomatõugude päev 20. juulil, Eesti hobuse päev 10. augustil ja talupäev 30. augustil.

Jakobsoni muuseum avati Pärnumaal Kurgjal 3. septembril 1948. Muuseum koondab Carl Robert Jakobsoni pärandit ja tutvustab eesti talukultuuri.

Muuseum on tegutsev talu, kus kasvatatakse Eesti maakarja veiseid, Eesti hobuseid, Eesti valgepealisi lambaid, küülikuid, kanu, kalkuneid ja haritakse põldu. Toimuvad mitmesugused haridusprogrammid, üritused, tegutseb talukultuurikool.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles