Lapsed ei mahu soovitud kooli

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavalitsus soovitas Jannseni tänaval elaval Mirjam Pärnal tütar Nele-Liis Raeküla kooli viia, lasteaiakohtade nappuse pärast pidi naine varem elukohta vahetama.
Linnavalitsus soovitas Jannseni tänaval elaval Mirjam Pärnal tütar Nele-Liis Raeküla kooli viia, lasteaiakohtade nappuse pärast pidi naine varem elukohta vahetama. Foto: Ardi Truija

Sügisel Pärnus algava koolireformi tõttu on enamik linna põhikoole ülekoormatud, sest Koidula gümnaasiumi põhikooliosa on vaja mujale paigutada, ainsana on vaba ruumi linna servas asuvas Raeküla koolis.

Pärnakas Maarja Pääro ja tema poeg Sebastian elasid varem Maarja Pääro vanematekodus Oja tänaval. Veebruaris kolis pere omaette elamisse Kooli 65 ja märtsis registreeris naine end koos lapsega uuel aadressil. Paarikümne meetri kaugusel oleva Mai põhikooli esimesse klassi aga Sebastian minna ei saa ja talle pakutakse üksnes Rääma või Raeküla põhikooli.

Päärot hämmastab, kui paindumatu on laste kooli registreerimise süsteem ja kuidas haridusosakonnas info ei liigu. Kuigi ta käis linnavalitsuses elukohavahetusest rääkimas, ei teadnud hiljem talle helistanud ametnik sellest midagi. “Mulle öeldi, et linnavalitsus ei saa kõiki elukohamuudatusi uskuda,” lausus Pääro.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles