Pärnu rannaliival käib töö ja vile koos

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontrastid rannas: kes murrab tööd teha, kes naudib suverõõme.
Kontrastid rannas: kes murrab tööd teha, kes naudib suverõõme. Foto: Ardi Truija

Ametlikult avatakse Pärnu keskrand puhkajatele küll alles mai keskpaigas, ent juba nüüd naudivad kümned ja kümned inimesed seal esimesi suviselt palavaid päikesekiiri. Kõrvus liiva veepiirile tagasi pressiva raske linttraktori roomikute lõgin ja mootori möirged.

Ranna korrastustöid koordineeriv Kesklinna Pargid OÜ projektijuht Kalju Villota on pisut pahura olemisega. Keegi on rannaliivale ladustatud lauavirna all põrgumasina plahvatama pannud, nõnda et lauajupid, millest peaks saama veepiirile viivad laudteed, on puha pilbasteks. Villota ei teagi, mis ja kuidas nüüd saab. Aga küll saab. Peab saama, kui õige aeg on käes.

Esialgu on Villotal pakilisemaid ülesandeid: rannaliiv tuleb siledaks ja puhtaks saada. Selle nimel ongi juba pealt nädala rassitud. Esmalt kaevasid kaks väiksemat traktorit sügise ja talve jooksul liiva alla mattunud promenaadi ja muud rannarajatised välja – seda liiva lükkab buldooser nüüdseks juba seitsmendat päeva laiali. Kümme tundi päevas. “Öeldi, et rand tuleb laiemaks teha, siis mahub rohkem inimesi randa,” on Villotal käsulauad ees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles