"Saksa kevad" tutvustab pärnakatele mitmekesist Saksamaad

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa lipp.
Saksamaa lipp. Foto: Illustratsioon

Kuni 6. maini toimub Pärnus Saksamaad tutvustav üritustesari, mis toob huvilisteni saksa kultuuri, majanduse, teaduse ja poliitika.

Pärnu keskraamatukogus saab 30. aprillini uudistada raamatunäitust „Schleswig-Holstein: maa ja inimesed“.

28. aprilli pärastlõunal saab samuti keskraamatukogus teada, kus täpsemalt asub Schleswig-Holstein ja millised on sealsed traditsioonid.

29. aprillil peetakse keskraamatukogus infoseminari "Sihtturg Saksamaa", kus tutvustatakse Saksa turu ja ärikontaktide loomise võimalusi Saksa ettevõtjatega.

30. aprillil saab Estonia Medical Spa hotellis kuulata noorte džässiorkestrit ja -koori Mainzist, kes annavad kontserdi “PFG –The New Generation”.

Saksamaa poliitika tuleb kõne alla 2. mail Tartu ülikooli Pärnu kolledžis, kus omavalitsuste rollist räägib Maini-äärse Frankfurdi kauaaegne linnapea ja Saksa linnade liidu endine president Petra Roth. Ta vaatleb oma ettekandes omavalitsuste rolli Euroopas praktilise poole pealt ja kohaliku omavalitsuse reaalset panust eduka regionaalse ja linnaarengu heaks.

6. mail toimub Pärnu kesklinnas põnev orienteerumismäng "Saksa jäljed Pärnus". Tegemist on 8.-9. klasside õpilastele mõeldud traditsioonilise linnamänguga.

"Partnerlus on „Saksa kevade“ põhialus, mis toob esile Saksamaa ja Eesti vahelised kultuurilised, majanduslikud, ühiskondlikud ja isiklikudki kontaktid," iseloomustas üritustesarja Christian Matthias Schlaga, Saksamaa Liitvabariigi suursaadik Eestis.

Saksamaa esitleb end Eestis ”Saksa kevade“ üritustesarjaga alates 2010. aastast. Koos Eesti partneritega koostavad Eestis esindatud Saksa organisatsioonid mitmekesise programmi, et tutvustada Saksamaad huvitava, nüüdisaegse ja mitmekülgse maana. Üritused hõlmavad nii kultuuri, keelt, majandust kui teadust, peegeldades nõnda Saksamaa mitmekesisust ning Saksamaa ja Eesti vahelisi suhteid.

Pärast eelmise aasta partnerit Baierimaad on 2014. aastal festivali partner taas üks Saksa liidumaa – Schleswig-Holstein. „Saksa kevade“ programmi koordineerib Saksa saatkond koostöös Goethe instituudiga.

Kava täieneb jooksvalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles